Jadłospis

W przedszkolu wdrożony jest system bezpieczeństwa żywności HACCP.

Legenda

1. GLUTEN- zboża
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA – mleko
8. ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU >10mg/kg
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z

ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Jadłospis sporządzamy zgodnie z zasadami racjonalnego odżywiania i piramidą żywienia.     

JADŁOSPIS NA OKRES

22/04/19 do 26/04/19 

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek WOLNE WOLNE WOLNE
 

Wtorek

 

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasztet (wyrób własny), ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa, jabłko

(1,5,7,9)

Zupa – jarzynowa z ziemniakami, spaghetti z mięsem mielonym w sosie bolognese, ogórek kiszony z papryką czerwoną i cebulą, kompot wieloowocowy

(1,7,9)

Bułka wrocławska z masłem, ser żółty, żurawina suszona, sok/woda

(1,7)

Środa Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z musem truskawkowym, marchew w słupkach do chrupania, herbata owocowa, winogrono

(1,7)

Zupa – szczawiowa zaprawiana jajkiem, kotlet z polędwiczki wieprzowej, ziemniaki z koperkiem, sałata z jogurtem, buraczki na ciepło, kompot owocowy

(1,3,7,9)

Grahamka z masłem, sałata, kurczak gotowany, pomidor, szczypiorek, sok/woda

(1,7)

Czwartek

 

Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna, ogórek kiszony, pestki z dyni, herbata z cytryną słodzona miodem, banan

(1,4,7)

Zupa – kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną, kurczak w sosie curry, ryż brązowy, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy

(1,7,9)

Bułka żytnia z masłem, ser żółty, rzodkiewka, orzechy nerkowca, sok/woda

(1,7,8)

Piątek

 

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, kurczak gotowany, papryka żółta, pomidor, herbata owocowa, kiwi

(1,7)

Zupa – cebulowa, ryba w sezamie, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki, jabłka, cebuli z jogurtem, fasolka szparagowa na ciepło, kompot owocowy

(1,3,4,7,9)

Chałka z masłem, dżem wiśniowy, kakao

(1,7)

 

 

 

 

 

 

Font Resize