Jadłospis

W przedszkolu wdrożony jest system bezpieczeństwa żywności HACCP.

Legenda

1. GLUTEN- zboża
2. SKORUPIAKI
3. JAJA
4. RYBY
5. ORZESZKI ZIEMNE
6. SOJA
7. LAKTOZA – mleko
8. ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. NASIONA SEZAMU
12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU >10mg/kg
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 według oświadczenia producenta.

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z

ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Jadłospis sporządzamy zgodnie z zasadami racjonalnego odżywiania i piramidą żywienia.     

JADŁOSPIS NA OKRES

17/06/19 do 21/06/19  

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, marchew w słupkach do chrupania, herbata malinowa, truskawki

(1,7)

Zupa – brokułowa, ryba w sezamie, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, bukiet warzyw na parze, kompot owocowy

(3,4,9,11)

Grahamka z masłem, sałata, szynka, ogórek zielony, sok Kubuś

(1,6,7,9,10)

 

Wtorek

 

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska sucha, ser żółty, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata żurawinowa, banan

(1,5,6,7,9,10)

Zupa – rosół z makaronem,
II danie na wycieczce

(1,7,9)

Bułka bawarska z masłem, jajko na twardo – plasterki, rzodkiewka, szczypiorek, sok/woda

(1,3,7)

Środa Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli, ogórek kiszony, papryka czerwona, pestki z dyni, herbata z cytryną słodzona miodem, winogrono

(1,3,4,7)

Zupa – z fasolki szparagowej z ziemniakami, potrawka z kurczaka z warzywami, kasza bulgur, mizeria, kompot wieloowocowy

(1,7,9)

Koktajl owocowo-jogurtowy, bułka kukurydziana z masłem, dżem wiśniowy

(1,7)

Czwartek

 

WOLNE WOLNE WOLNE
Piątek

 

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata porzeczkowa, jabłko

(1,6,7,9,10)

Zupa – grochowa z ziemniakami i majerankiem, makaron z serem twarogowym i musem truskawkowym, surówka z marchewki i selera, kompot owocowy

(1,3,7,9)

Ciasteczka zbożowe BIO, sok Kubuś, morele suszone

(1,7)

 

Font Resize